Åkersbergas egen lanthandeln på hjul -tredje generationen Sjöströmare för jordgubbstraditionen vidare

Vad är en sommar utan jordgubbar, färskpotatis och saft? I över 30 år hade Åkersbergaborna möjligheten att njuta av bär och grönsaker odlade påhemmaplan. Idag har den nya generationen Sjöströmare ett unikt affärskoncept – en lanthandel på hjul som utmanar stereotypen av jordgubbsståndet.

-Vi vill utmana fördomarna om hur en jordgubbsförsäljning ser ut, säger Filip Sjöström. I vår mobila lanthandel möts du av dagsfärska varor, mathantverk, högsta servicenivå och ett modernt kassasystem.

Idag drivs Sjöströms Lanthandel av kusinerna Angeli Sjöström-Hederberg (36), Diana Sjöström (28), Filip Sjöström (27), Fredrik Sjöström (24) och Ellen Sjöström (23), men hela släkten Sjöström är fortfarande involverad.

-Jordgubbar har alltid varit en stor del av våra liv. Att som barn få plocka de första bären, bada i bevattningssystemet och tidigt vara en del av företagandet har varit fantastiskt. Vi brinner för jordgubbar och verkar inte kunna tröttna på dem, säger Diana Sjöström.

Familjen Sjöström kom till Stora Säby Gård i Åkersberga år 1949 för att driva jordbruk och 1973 planterades de första jordgubbsplantorna. Bröderna Magnus och Gunnar var pionjärer med nya grödor och man var först ut i Sverige med uthyrning av odlingslotter.

-Våra föräldrar var väldigt uppfinningsrika. De var också måna om att bidra till samhällsnyttan genom att erbjuda jobb till människor som hamnat snett, tonåringar eller nyanlända. Engagemanget för lokalsamhället för vi vidare, säger Angeli Sjöström.

Sedan starten har jordgubbsförsäljningen stått på informationsfickan längs med väg 276, intill Österåkers golfbana. Idag finns inte bara bär och grönsaker utan en rad olika produkter så som sylt, saft och godsaker i utbudet. Kunderna är en mix av Åkersbergabor och sommargäster.

-Midsommarhelgen är roligast. Då är det full fart och kundernas humör är på topp, säger Fredrik Sjöström.

-Våra stammisar berättar att de har följt oss ända sedan första självplocket år 1975, berättar Ellen Sjöström.

Kontakta oss gärna för en intervju och/eller pressbilder.
Filip Sjöström, 073-673 63 81, filip@storasabygard.se

www.facebook.com/SjostromsLanthandel

storasaby_jordgubbar_1 storasaby_jordgubbar_2 storasaby_jordgubbar_3 storasaby_jordgubbar_4 storasaby_jordgubbar_5 storasaby_jordgubbar_6

Våren på gården

Nu är våren här och våra butiker fylls med nyheter. Växtförsäljningen får in säsongens växter, blommor och buskar. Olsons möbler har trendiga utemöbler och unik design. Nostalgibutiken har massor av roliga retro-tv-spel. Gör ett besök, ta en fika i växthuset och passa på att ta en promenad på Norrö.

Årets julmarknad 10-11 december

Boka in årets julmarknad redan nu! Vinterns höjdpunkt brukar locka tusentals besökare i dagarna två. Helgen den tredje advent (10-11 dec) är det återigen dags för julmarknaden på Säby Gård som arrangeras av Åkersberga Växtförsäljning i samarbete med Wiraspelen.

Hobbybilskvällar varje onsdag

collage

Nu har vi kickat igång våra populära hobbybilskvällar på Stora Säby gård! Varje onsdag hela sommaren kl 17-19 med start den 11 maj. Oavsett om du vill visa upp din bil/mc eller spana på häftiga åk är du varmt välkommen. Ta med familj, vänner eller kom förbi på egen hand. Vi grillar hamburgare samt serverar kaffe och hembakta kakor. För barnen finns kaniner att gosa med. Vi ses!